Ratiocomm

Vanaf dit jaar zijn WLZ zorginstellingen medisch en financieel verantwoordelijk voor de trombosezorg. Binnenkort valt de eerste rekening van traditionele trombosediensten in de bus bij zorginstellingen. En dat wordt schrikken. Want het gemiddelde tarief bij trombosediensten varieert tussen de €350,00 en €550,00 per cliënt per jaar.

Dit doen wij veel goedkoper, terwijl de kwaliteit en service een positieve impuls krijgt. Wij regelen de trombosezorg al vanaf €80,00 per cliënt per jaar. Met de vingerprikmethode en ons 'Health Connected Platform' richten wij de trombosezorg op maat in. Inclusief een koppeling met belangrijke brondossiers zoals het eigen medicatie dossier. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van traditionele trombosediensten. Net zoals het betrekken van het personeel bij de trombosezorg. Op deze wijze organiseren wij voor zorginstellingen een gesloten zorgketen. Via onze mobiele- en webapplicaties worden INR metingen, mededelingen en doseerschema's doorgegeven. Een ouderwetse groene of gele doseerkaart per post is definitief verleden tijd. Wij verzorgen alles digitaal, en dus stukken sneller. En op tijd! Natuurlijk hebben we voor een printknop gezorgd zodat de verpleging altijd met papier kan werken als dat gewenst is.

Naast een betere prijs en een optimale IT-omgeving onderscheiden wij ons van de traditionele trombosediensten met ons dienstenmodel. Want de medische begeleiding kan uitstekend gedaan worden door artsen van een zorginstelling. Trombosezorg is immers geen 'rocket science'. Daarom verzorgt ons medisch team de opleiding in de kunst van het doseren voor de artsen van een zorginstelling. Onderdeel van de opleiding is het gebruik van het geautomatiseerde doseerportal in het 'Health Connected Platform'.

Onze dienstverlening is modulair opgebouwd. Samen met de zorginstelling wordt bepaald wat de beste werkwijze is. Zoals vermeld kan ervoor gekozen worden dat de artsen van de zorginstelling zelf doseren. Maar uitbesteden aan ons gespecialiseerde medisch team kan ook. Daarnaast bieden we services zoals ANW-diensten, bezemrondes, consulten en overbrugging in tijden van krapte zoals bij ziekte of vakantie. De kosten zijn laag en transparant.

Onze informatisering en digitalisering maakt snel en veilig werken mogelijk. Maar het allerbelangrijkste is dat de algehele kwaliteit van trombosezorg omhoog gaat.

Xander Schurink

Dit artikel is geschreven door: Xander Schurink

Terug naar nieuwsoverzicht